Ünnepélyes kereskedésindító csengetés jelezte ma a Budapesti Értéktőzsdén a Delta Technologies Nyrt. 125.000.000 darab új részvényének bevezetését a BÉT Standard kategóriájába.

Jelen részvénybevezetéssel lezárult a Delta Technologies Nyrt. piacra lépésének 2019 óta tartó folyamata.

Az eseményen részt vettek a Delta Technologies Nyrt. igazgatóságának tagjai, a Felügyelő és Audit bizottság elnöke, Kövesdi Péter, a DLA Piper Ügyvédi iroda képviselői (Dr. Nemescsói András, Dr. Molnár Gábor, Dr. Szalbot Balázs) valamint a Delta tőkepiaci kommunikációért felelős terület tagjai.

 

 

A csengetési eseményt Nagy Péter Gábor, a Budapesti Értéktőzsde Értékesítési, Marketing és Kibocsátói Akvizíciós igazgatója indította el, majd Bodzási Gergely és Vidra László igazgatósági tagok megszólaltatták az ikonikus csengőt.

 

 

Külön köszönetet szeretnénk mondani a Felügyelet részéről dr. Barnóczki Péter igazgató Úrnak, aki eleget tett a meghívásunknak, és velünk együtt indította útjára a Delta részvényeit.

 

 

A Magyar Nemzeti Bank 2022. február 21-én hagyta jóvá a Delta Technologies 125.000.000 darab, egyenként 0,78 HUF értékű dematerializált módon előállított, „A” sorozatú törzsrészvényének tőzsdei bevezetéséhez szükséges kibocsátási tájékoztatót. A határozat értelmében lehetővé vált a részvények bevezetése a BÉT azonnali piacára, amelynek nyomán a társaság Standard kategóriában kereskedett törzsrészvényeinek mennyisége 258.000.000 darabról 383.000.000 darabra nőtt.

 

 

 „Az ország egyik legnagyobb múltú rendszerintegrátoraként különös megtiszteltetés számunkra, hogy a magyar tőkepiac szereplői vagyunk. A Delta több, mint három évtizedre visszanyúló története kiemelkedő szakmai komplexitással biztosítja helyünket a hazai technológiai szektorban. A részvénycsomag bevezetése fontos lépés stratégiai terveink megvalósításában annak érdekében, hogy erősíteni tudjuk pozícióinkat mind a kereskedelmi, mind a jövőbe mutató technológiai innovációk, így az ipar 4.0 fejlesztések, az okosvárosok, valamint a magyar digitális oktatás   támogatása területén” – nyilatkozta Csontos Zoltán, a Delta Technologies igazgatóságának elnöke.

 

 

Fontos nap volt ez a Delta Technologies Nyrt. életében, ami egy hosszú folyamat lezárása is egyben. Reméljük a jövőben több sikeresen megvalósult projektünkről is beszámolhatunk.