A delta lett az autópálya üzemeltetés rendszerintegrátora
2022.10.14.

Rekordidő alatt valósította meg az autópálya koncessziós társaság megbízását a Delta Technologies leányvállalata

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából mindössze egy hónap alatt hajtott végre komplex IT rendszerintegrátori feladatokat a Delta Systems, a Delta Technologies 100%-os leányvállalata. A 2022. szeptember 1-től 1237 km meglévő gyorsforgalmi út üzemeltetését és fenntartását ellátó megbízó a teljes céges informatikai struktúra tervezését és kivitelezését bízta a Delta Systems-re. Az átadást követően a Delta alacsony karbantartási igényű, automatizált rendszerek további kiépítésével járul hozzá a korszerű autópálya-üzemeltetéshez.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2022. augusztustusában komplex informatikai alapstruktúra megvalósításával, valamint fizikai kiszolgáló infrastruktúra telepítésével és migrációjával bízta meg a közlekedési informatika piacának meghatározó szereplőjét, a Delta Systems-et, a Delta Technologies 100%-os leányvállalatát. A megbízás a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által a Magyar Közút Nonprofit Zrt-től átvett 1237 km meglévő gyorsforgalmi út üzemeltetéséhez és fenntartásához kapcsolódik.

A 26 alrendszerből álló teljes informatikai infrastruktúrában a Delta Systems többek között a forgalomfigyelő rendszert, a diszpécser szolgálat rendszerét, a pihenőhelyek monitoring rendszerét, valamint a teljes informatikai biztonság rendszerét építette ki a tervezéstől a megvalósításig. A projekt magában foglalta a licenc szintig tartó tervezést, a virtuális adatközpont környezetben való infrastruktúra megvalósítását, az implementációs és migrációs feladatokat, valamint az üzemeltetés támogatását.

„A Delta Systems 35 évnyi rendszerintegrátori múltja és egyedülállóan gazdag tapasztalata a garancia arra, hogy képesek legyünk rendkívül komplex feladatokat is elvégezni szokatlanul rövid idő alatt. Büszkék vagyunk arra, hogy az utópálya üzemeltetés átfogó, nagy felelősséggel járó feladatait mi végezhettük el és lehetünk részesei a magyar közúti közlekedésnek.”
– mondta Vidra László, a Delta Systems ügyvezetője.
A projekt átadását követően a Delta Systems az üzemeltetés és az informatikai támogatás során alacsony karbantartási igényű, automatizált megoldásokat épít ki a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. számára.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR