Átírja a vállalatok jövőjét az 5G
2020.12.17.

A Vodafone Magyarország és a Delta Csoport közösen segíti a vállalkozásokat a technológiai forradalomban  

Az 5G mélyreható változásokat hoz a gazdaság és a társadalom minden területén, így kulcsfontosságú szerepet játszik majd a vállalkozások sikeressé tételében is. Az újgenerációs mobilhálózat elterjesztéséhez, arra szolgáltatások építéséhez erős partneri együttműködésekre lesz szükség. A Vodafone Magyarország és a Delta Csoport stratégiai együttműködési megállapodást írt alá azzal a céllal, hogy a hazai vállalkozások minél szélesebb körét tehessék e technológia forradalmának részesévé. Felismerve az 5G technológiára épülő megoldások iránti hatalmas érdeklődést, a Vodafone Magyarország és a Delta Csoport elhatározták, hogy szoros együttműködésben nyújtják 5G-re alapuló szolgáltatásaikat a digitalizáció iránt elkötelezett vállalatoknak.

Az 5G hálózat és az 5G-s megoldások folyamatos elterjedését kiaknázva a vállalatok, mérettől és ágazattól függetlenül, ugrásszerűen javíthatják versenyképességüket.

Az 5G technológiára épülő megoldások minél szélesebb körben való elterjesztéséhez elengedhetetlen az infokommunikációs piac szereplőinek összefogása, az erős partneri együttműködések kialakítása. A Vodafone Magyarország és a Delta Csoport stratégiai partnerként dolgoznak a jövőben együtt azon, hogy a hazai vállalkozások minél szélesebb körét vonhassák be ebbe a technológiai forradalomba, elsősorban az Ipar 4.0 és Smart City szolgáltatási szegmensekben.

A Vodafone több mint 100 millió IoT kapcsolatával világszerte vezető szerepet tölt be az IoT megoldások terén, emellett a szolgáltató hozta el Magyarországra elsőként az újgenerációs mobilhálózatot, vagyis az 5G-t is. Mindkét technológia nélkülözhetetlen mind az Ipar 4.0, mind a Smart City megoldások elterjedésében. A Delta Csoport az Ipar 4.0 megoldások egyik éllovasaként olyan szerteágazó területeken kínál megoldásokat, mint a robotvezérlés, egyedi célgépek építése, jelölés-, szortírozás- és irányítástechnológiai megoldások, szenzorhálózatok, ipari monitoring és vezérlő platformok – ezek számos területen egészítik ki a Vodafone IoT és 5G alapú megoldásait.

Az együttműködésnek köszönhetően a két vállalat oly módon segíti majd a hazai vállalkozásokat a modern hálózati technológiákra való átállásban, hogy a fejlesztések fókuszában végig az automatizáláson alapuló termeléshatékonyság-növelés áll. Gyorsan elháríthatóvá válnak azok a fejlődés útjában álló problémák, amelyekkel a termelővállalatok gyakran küzdenek, mint például a heterogén mérési és vezérlési infrastruktúra – ezáltal azonnal javítva a versenyképességet.

A Vodafone a közelmúltban jelentette be, hogy privát 5G hálózatot hozott létre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemnek. Bár ezt a hálózatot támogatásként biztosítják, a privát hálózatokra a vállalati ügyfelek körében is nagy igény mutatkozik, így a jövőben több 5G hálózatépítéssel kapcsolatos együttműködés megkötésére is számítanak.

A magán 5G hálózatok például a gyártósorok esetében lehetnek nagyon előnyösek, ugyanis a gyártók gyorsabb és rugalmasabb módosításokat valósíthatnak meg a vezeték nélküli kapcsolatnak köszönhetően. A privát hálózatok lehetővé teszik továbbá, hogy a keletkezett adatok ne hagyják el az ügyfelek saját rendszerét, ami nagyobb biztonságot és még rövidebb válaszidőt tesz lehetővé.

A Delta Csoporttal kötött együttműködés éppen az ilyen igények esetében lehet különösen előnyös, ugyanis a Vodafone privát 5G hálózati szolgáltatását igénybe vevő vállalatok ipari parkjaiba a Delta olyan megoldásokat szállít, amelyekkel jelentős mértékben növelhető a vállalat hatékonysága és versenyképessége.

A Vodafone Magyarországgal kötött stratégiai együttműködés célja, hogy a közös munka révén minél hatékonyabban felgyorsítsák az Ipar 4.0 technológiák és Smart City megoldások elterjedését, mégpedig a lehető legszélesebb körben. Az így létrejött közös megoldáspaletta egyedülálló a magyar piacon, és fontos katalizátora lehet a termeléshatékonysági és költségoptimalizálási fejlesztéseknek.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR