GY.I.K. archívum

Miért nem látszik a BÉT honlapján a különböző küszöbértékeket átlépett cégek és személyek névsora?

A BÉT szabályzata alapján ezeket a küszöbértékeket a BÉT honlapján csak a tőzsdére bevezetett részvénysorozatra lehet meghatározni. Mivel erre vonatkozóan – a 2019. májusban és decemberben elhatározott tőkeemelésekből származó részvények tőzsdei bevezetéséig – egyik részvényestől sem érkezett a küszöbérték átlépésére vonatkozó bejelentés, a BÉT honlapja 100%-os közkézhányadot mutat.

Természetesen a Delta Technologies Nyrt. a közzétételeiben eddig is nyilvánosságra hozta a teljes (bevezetett és nem bevezetett) részvénycsomagra vonatkozóan a küszöbátlépéseket, amennyiben erről a részvényesek a megfelelő csatornán informálták a társaságot.

Kihez kerültek a májusi kibocsátásból megkeletkeztetett részvények? Fedi-e a valóságot a BÉT-en ezzel kapcsolatban közzétett lista, illetve a Cégbíróságra beadott 2019. július 15-i határozat, amelyben az új részvények átvételére jogosult gazdasági társaságok és magánszemélyek kerültek felsorolásra?

A társaság aktuális részvényeseit a részvénykönyv tartalmazza. A részvénykönyvbe – a vonatkozó szabályok betartásával – bárki betekinthet a társaság székhelyén, munkaidőben. A társaság közzétételei természetesen a valóságnak mindenkor megfelelnek. E körben a társaság megjegyzi, hogy a jogszabályi rendelkezések alapján a befolyásszerzéssel kapcsolatos közzétételek során a társaság a részvényesektől kapott bejelentéseket hozza nyilvánosságra, annak tartalmi vizsgálata nélkül.

A Deltagroup Holding Zrt. tulajdonosai, ill. a Delta Technologies igazgatósági tagja (Bártfai Zsolt, Csontos Zoltán, Pércsi Levente) a 2019. december 14-én közzétett tájékoztató óta adott-e el a nevükön lévő Delta Technologies részvényekből?

A vonatkozó szabályok szerint a vezető tisztségviselők – így az igazgatóság tagjai – kötelesek a részvénytranzakcióikat a társaságnak bejelenteni, az pedig köteles az ügyletekről tájékoztatni a befektetőket és a piacot. Ezen bejelenések elérhetőek a társaság közzétételi helyein, így a kozzetetelek.mnb.hu, a bet.hu oldalakon és a társaság mindenkori honlapján.

A 2020. március 27-ei közzététel szerint a Deltagroup Holding Zrt. rendelkezik 125 000 000 darab részvénnyel, a 2019. december 14-ei tájékoztató szerint a négy akkori igazgatósági tag (Bártfai Zsolt, Csontos Zoltán, Hartmann István és Pércsi Levente) pedig összesen 20 148 160 darab részvénnyel. Megtörtént ezáltal a 33%-os küszöb átlépése?

Amennyiben a 33%-os küszöb átlépésre kerülne, a részvényesek kötelesek tájékoztatni a társaságot. A társasághoz azonban nem érkezett ilyen bejelentés.

A Magyar Nemzeti Bank márciusban büntetést szabott ki a cégre. Mi a helyzet és a Delta Technologies Nyrt. álláspontja ezzel kapcsolatban?

A Delta Technologies Nyrt. a 2020. március 17. napján kiadmányozott, H-PJ-III-B-16/2020. számú MNB-határozatban foglalt megállapításokat és az ezek alapján hozott intézkedéseket – ideértve a bírság kiszabását – megalapozatlannak tartja. A társaság a rendelkezésére álló jogorvoslati lehetőségével élve pert indított a Fővárosi Törvényszék előtt az MNB határozatának megsemmisítése érdekében. A társaság továbbá kérte, hogy a bíróság a határozatban foglaltak végrehajtásának teljes halasztó hatályát rendelje el, felfüggesztve a bírság befizetésére vonatkozó kötelezést.

A társaság kapcsolódó, 2020. április 20-ai közzétételét itt olvashatja.

Frissítés a Delta Technologies Nyrt és TEBÉSZ között indult peres ügyekkel kapcsolatban:

A Kibocsátó 2020.10.13-i és 2020.11.04-i közzétételei alapján a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége és a Delta Technologies Nyrt. közötti peres ügyek és eljárások megszüntetésre kerültek.

Tájékoztatás a 2020.12.29-én, az MNB honlapján megjelent H-PJ-III-B-31/2020. (2020.10.02-án kelt) határozattal kapcsolatban

Sem a Delta Technologies Nyrt. igazgatóságának és felügyelőbizottságának, sem  a Delta Systems Kft. ügyvezetésének tagjai, sem a társaságok munkavállalói nem érintettek az ügyben.

Részvényinfó

Pénzügyi jelentések

Közgyűlések

GY.I.K.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR