Bevezette átalakított részvényeit a tőzsdére a Delta Technologies
2021.10.29.
A részvénybevezetéssel lezárult a társaság 2019 májusában elhatározott tőkeemelésének folyamata
Megkezdődött a kereskedés a Delta Technologies Nyrt. átalakított részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában – a bevezetés előtt 2021 szeptemberében nyílt meg az út, miután a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta a kapcsolódó kibocsátási tájékoztatót. Az ezúton bevezetett 156.184.352 darab részvénnyel a társaság BÉT-en kereskedett törzsrészvényeinek száma több mint kétszeresére, 101.815.648 darabról 258.000.000 darabra emelkedett.
A jelen bevezetésben érintett értékpapírok kibocsátásáról eredetileg 2019. május 22-én döntött az – akkor még Est Media Nyrt. néven működő – Delta Technologies igazgatósága. Ugyan a részvények keletkeztetése 2019 szeptemberében megtörtént, az alkalmazandó tőzsdei szabályok által előírt kötelező tőzsdei bevezetésre mindezidáig a vonatkozó kibocsátási tájékoztató Magyar Nemzeti Bank általi jóváhagyása hiányában nem került sor.

Az ezúton bevezetett értékpapírok a már tőzsdén forgó részvényekkel mindenben azonos jogokat biztosító, egyenként 0,78 forint névértékű, „A” sorozatú törzsrészvénynek minősülnek.

A jelen bevezetéssel lezárt folyamat mellett a társaság további 125 millió darab részvény tőzsdei bevezetésén dolgozik, amelyek kibocsátásáról 2019 decemberében döntött az igazgatóság. Ennek érdekében a társaság a Magyar Nemzeti Bank elvárásainak megfelelően elkészített egy, a tervezett lépéseket és az azok várható időzítését tartalmazó intézkedési tervet. Az intézkedési terv megvalósítása kapcsán a 2021. szeptember 20-án tartott rendkívüli közgyűlés is egyhangúlag támogatását fejezte ki.

Csontos Zoltán, a Delta Technologies Igazgatóságának elnöke elmondta, a társaság igazgatósága az elmúlt időszakban folyamatosan azon dolgozott, illetve dolgozik továbbra is, hogy a korábbi tőkeemelések során kibocsátott részvények jogi helyzete rendeződjön, a részvények tőzsdei bevezetésére mielőbb sor kerüljön. Hozzátette, jelen bevezetés fontos mérföldkő e tekintetben, hiszen egy eddig meghatározó akadály elhárulását jelzi, illetve jelentősen tisztult általa a társaság tőzsdei jelenléte, háttere. Kiemelte, mindezek nyomán immár minden erővel a további növekedésre és az üzleti stratégia megvalósítására tudnak fókuszálni.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR