Bírósághoz fordul a Delta Technologies az MNB határozatai kapcsán
2020.03.20.
A Delta Technologies Nyrt. jogszerűtlennek és elfogadhatatlannak tartja a Magyar Nemzeti Bank ma nyilvánosságra hozott, a társasággal kapcsolatos döntéseit, ezért bírósághoz fordul az MNB határozatainak hatályon kívül helyezése érdekében.

Megalapozatlannak tartja, így vitatja a Delta Technologies Nyrt. a Magyar Nemzeti Bank ma nyilvánosságra hozott, a társasággal kapcsolatos határozataiban foglalt megállapításokat, valamint az ezek alapján hozott intézkedéseket – tették közzé a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A társaság azt is kérni fogja, hogy a bíróság függessze fel a bírság befizetésére vonatkozó kötelezést.

A mai napon nyilvánosságra hozott határozatával ugyanis a Magyar Nemzeti Bank bírságot szabott ki a Delta Technologies Nyrt.-re (korábbi neve EST MEDIA Vagyonkezelő Nyrt.) a rendkívüli tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírások és tiltott piaci manipuláció megsértése miatt. Egy másik határozatában a jegybank – egyebek mellett – a bennfentesek jegyzékének összeállítására és a bennfentes információ közzétételére vonatkozó szabályok megsértése miatt rótt ki – a társaság álláspontja szerint jogszerűtlenül – felügyeleti bírságot a vállalatra.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR