Debrecenben bővít szuperszámítógépet a Delta Systems
2022.08.25.

Kutatás-fejlesztési és gazdaságélénkítési célú számítástechnikai kapacitást bővít a Delta Technologies leányvállalata.

A Debreceni Egyetem campusán elhelyezendő szuperszámítógép bővítésére és kiegészítésére szóló közbeszerzést nyert a Delta Systems, a Delta Technologies 100%-os tulajdonú leányvállalata. A 755 millió forintot meghaladó nettó összegű szerződés a számítógéphez kapcsolódó hardver- és szoftverelemek, valamint tárolók beszerzésére vonatkozik.
Az elsősorban nagy volumenű számítástechnikai kapacitást igénylő kutatás-fejlesztési projektek által igénybevehető, de vállalkozások számára is elérhető szolgáltatású szuperszámítógép hardveres és szoftveres kibővítésére nyert el közbeszerzést a Delta Technologies kizárólagos tulajdonában álló Delta Systems Kft. által vezetett konzorcium.

A mind a hazai kutatási szféra, mind a gazdaság szereplői által igénybevehető szuperszámítógép kiváló lehetőséget teremt az innovációs tevékenységekhez, valamint a gazdasági tárgyú modellezésekhez kapcsolódó feladatok elvégzésére. Büszkék vagyunk arra, hogy a keleti régióban ilyen minőségű szolgáltatás megteremtéséhez hozzájárulhatunk

– mondta Vidra László, a Delta Systems ügyvezető igazgatója.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) mint ajánlatkérő által „Szerverek és tárolók beszerzése (SRVT 21) 1. rész Homogén szerverek és tárolók beszerzése”, azon belül „Szuperszámítógép bővítése, hardver- és szoftverelemek beszerzése és telepítése” tárgyában a „DKM01SRVT21” azonosító számú, közbeszerzési eljáráshoz kapcsolódó szerződéskötésre a szerződéskötési moratórium lejáratát, vagyis szeptember 2-át követően kerül sor.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR