Két pert is lezárt a Delta és a TEBÉSZ
2020.10.13.
Közös megegyezéssel lezárult a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) a Delta Technologies ellen indított két peres eljárása. A szövetség és a vállalat közösen kérelmezte mind a tőzsdei társaság 2019. október 1-jén tartott közgyűlésén hozott egyes határozatai ügyében kezdeményezett, mind pedig a 2020. április 30-i és május 7-i, az igazgatóság által közgyűlési hatáskörben meghozott társasági határozatainak hatályon kívül helyezése érdekében indított perek megszüntetését, amit a bíróság jóváhagyott.

Megállapodott egymással a Delta Technologies Nyrt., valamint a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége, amelynek értelmében a felek közösen kérték a tőzsdei vállalat ellen korábban indított két bírósági eljárás megszüntetését.

A Delta Technologies Nyrt. 2019. október 1-jén tartott közgyűlésén született jóváhagyás a Delta Systems Kft. akvizíciójára irányuló tranzakcióról – az elsőként indult per az itt hozott egyes határozatok hatályon kívül helyezésére irányult. Az időrendben második per a Delta Technologies Nyrt. 2020. április 30-án és május 7-én meghozott határozatait támadta, amelyeket a társaság igazgatósága a koronavírus okozta veszélyhelyzetre való tekintettel hozott meg közgyűlési hatáskörben. A tőzsdei társaság álláspontja szerint ezek a határozatok a nyilvánosan működő részvénytársaságokra vonatkozó általános, valamint a járványhelyzet miatt hozott különleges szabályoknak is megfeleltek.

A bíróság most — a fellebbezésre nyitva álló határidő lejártát követően jogerőre emelkedő végzéseivel — az említett peres eljárásokat a felek közös kérelmére megszüntette.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR