Közgyűlési jóváhagyással folytatódhatnak a Delta Technologies részvénybevezetései
2021.09.20.
A mai napon lezajlott a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Delta Technologies Nyrt. rendkívüli közgyűlése. A közgyűlés keretein belül a társaság tájékoztatta részvényeseit többek között a tőkeemelések keretében kibocsátott részvények tőzsdei bevezetése érdekében megtenni tervezett lépésekről, valamint a társaság jelenlegi pénzügyi és vagyoni helyzetéről. A közgyűlés a hatáskörébe tartozó, valamint a tájékoztatásként előterjesztésre került határozati pontokat egyaránt jóváhagyta.

A rendkívüli közgyűlés megtartásával a társaság elsődleges célja a 2019. május 22-én és 2019. december 9-én kezdeményezett tőkeemelések keretében kibocsátott részvények mielőbbi tőzsdei bevezetéséhez szükséges lépések megvalósításának elősegítése volt. Ennek jegyében a közgyűlésen a társaság tájékoztatást nyújtott a kibocsátásokhoz kapcsolódó engedélyezési eljárások elhúzódásának okairól, valamint ismertette a közgyűléssel a tőkeemelések keretében kibocsátott részvények tőzsdei bevezetése céljából megtenni tervezett lépéseket és az azok várható időzítését magába foglaló intézkedési tervet.

Az intézkedési terv legfőbb céljai a folyamatban lévő részvénybevezetések mielőbbi megvalósítása, az ezen tőkeemelésekhez kapcsolódó engedélyezési eljárások során felmerült aggályok végleges eloszlatása, valamint a Delta Technologies Nyrt. és a Deltagroup Holding Zrt. között létrejött, a Delta Systems Kft. akvirálásával kapcsolatos adásvételi szerződéssel kialakult tulajdonosi struktúra megőrzése.

Ezen célok mentén a terv első intézkedése a 2019. december 9-én kezdeményezett tőkeemelés során a Deltagroup Holding Zrt. részére kibocsátott 125.000.000 darab törzsrészvény bevonása. Az intézkedéssel a társaság célja a Delta Systems Kft. értékelésével kapcsolatban felmerült aggályok végleges eloszlatása. Ezt követően, a Delta Technologies Nyrt. tulajdoni arányainak megtartása érdekében, a tőkeleszállítás keretében bevonandó részvényekkel megegyező számú törzsrészvény kerülhet zártkörű kibocsátásra a Deltagroup Holding Zrt. részére. Ezen újonnan forgalomba hozandó részvények tőzsdei bevezetésére a tervek szerint 2022 februárjában kerülhet sor.

Mivel az imént említett intézkedések a Delta Systems Kft. adásvételi szerződését is érintik, a Delta Technologies és a Deltagroup Holding az intézkedési terv részeként egyezségi szerződést ír alá. A szerződésben a felek rögzítik, miszerint esetleges szerződésszegésre hivatkozással az adásvételi szerződéssel kapcsolatban semmilyen igényt nem érvényesítenek egymással szemben.

Az intézkedési terv közgyűlési hatáskörbe tartozó elemei – a tervezett tőkeleszállítás és a kapcsolódó alapszabály-módosítás – esetében a közgyűlés az intézkedések elfogadásáról határozott, míg a további intézkedések esetén szintén jóváhagyását fejezte ki.

A közgyűlésen a Delta Technologies Igazgatósága a társaság pénzügyi helyzetére vonatkozóan is tájékoztatást adott, amelyet a közgyűlés ugyancsak jóváhagyólag tudomásul vett. A tájékoztatás a társaság 2020. június 30-i fordulónapra készített beszámolóját, az abban felmerült hibákat, azok kijavítását, valamint a javítás hatásait bemutató, 2020. december 31-re készített összevont (konszolidált), tömörített féléves jelentés újramegállapítását egyaránt érintette.

Csontos Zoltán, a Delta Technologies Igazgatóságának elnöke elmondta, rendkívül fontosnak tartották, hogy a közgyűlés – a részvények bevezetése kapcsán összeállított intézkedési terv végrehajtása kapcsán – a hatáskörébe tartozó döntések mellett az igazgatósági hatáskörbe tartozó elemek kapcsán is támogatását fejezze ki. Ezáltal teljes mértékben megőrizhető az intézkedési terv egységessége, amely jelentősen elősegíti a részvények közeljövőben történő bevezetését.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR