Megszavazta az Est Media rendkívüli közgyűlése a Delta-tranzakciót
2019.10.01.
A részvényesek felhatalmazásával folytatódhat a tranzakció, amellyel a magyar informatikai holding, a Delta Csoport megjelenik a Budapesti Értéktőzsdén, az Est Media Nyrt. rendkívüli közgyűlése ugyanis közel 90 százalékos többséggel megszavazta a Delta Systems Kft. nyáron bejelentett akvizícióját. A közgyűlés határozata értelmében a tranzakció zárásával, amelynek határideje december 20., a tőzsdei társaság neve Delta Technologies Nyrt.-re változik, utalva a vállalat saját innovatív termék- és szolgáltatásfejlesztésre, akvizíciókra és nemzetközi terjeszkedésre utaló stratégiájára.
Sikeresen lezajlott a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media Nyrt. rendkívüli közgyűlése. A tőzsdének is otthont adó Bank Centerben rendezett eseményen a jelenlévő részvényesek 89,89% százalékos többséggel, ellenszavazat nélkül elfogadták azt a július 30-án bejelentett tranzakciót, amellyel az újabb szintlépést tervező, több mint 30 milliárd forintos éves árbevétellel rendelkező Delta Csoport a tőzsdére lép, az Est Media és részvényesei pedig új jövőképet kapnak. A tőzsdei társasághoz kerül ugyanis a 16 milliárd forintos árbevételű, rendszerintegrációs szolgáltatásokat nyújtó és számos innovatív területtel (okos város megoldások, közlekedésinformatika, felhőszolgáltatások) rendelkező Delta Systems Kft., a magyar informatikai cégcsoport holdingvállalata pedig az Est Media főrészvényesévé válik. Az üzletrész-adásvételi szerződés zárási feltételeinek december 20-ig kell teljesülniük.

A közgyűlés megszavazta továbbá az igazgatóság javaslatát, miszerint a tranzakció zárásával a tőzsdei társaság neve Delta Technologies Nyrt.-re módosul. Az új név támogatja a vállalat saját technológiára, innovatív termék- és szolgáltatásportfólióra épülő hazai és nemzetközi terjeszkedését, ugyanakkor megtartja a Delta kifejezést mint a piacon ismert és elismert márkanevet. A Delta Csoport tulajdonos-menedzserei, Bártfai Zsolt, Csontos Zoltán, Hartmann István és Pércsi Levente szintén a tranzakció zárásával csatlakoznak az igazgatósághoz a közgyűlés határozata értelmében, és ekkor helyezi át a tőzsdei társaság a székhelyét a Delta Csoport irodájába, a 1134 Budapest, Róbert Károly krt. 70-74. címre.

A közgyűlés továbbá azonnali hatállyal megválasztotta az igazgatóság tagjának Szlankó Jánost és Hetényi Lászlót; a két szakember a továbbiakban egyedülálló piaci tapasztalataival segíti a vállalat építkezését. Szlankó János a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. alapítója, amely az 1990-es és 2000-es évek legnagyobb magyarországi rendszerintegrátora, egyben a T-Systems Magyarország Zrt. elődvállalata, emellett egyike volt a PanTel távközlési szolgáltató alapítóinak is. Hetényi László 1979 és 1988 között a Belügyminisztérium központi szervénél volt hivatásos tiszt, majd különböző médiaügynökségek vezetőjeként felelt magyar vállalatok és intézmények – például bankok és a Magyar Turizmus Rt. – nemzetközi lapokban (Financial Times, The Economist, The Wall Street Journal stb.) való megjelenéseiért.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR