Rendkívüli közgyűlést tart a Delta Technologies
2021.08.20.
Rendkívüli közgyűlés összehívásáról határozott a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett Delta Technologies Nyrt. igazgatósága. A szeptember 20-án tartandó közgyűléssel a társaság célja a részvények mielőbbi tőzsdei bevezetéséhez szükséges lépések megvalósítása.

A Társaság 2019. május 22-én és 2019. december 9-én tőkeemelésekről döntött. Ezen tőkeemelések a cégbíróság által bejegyzésre kerültek, a tőkeemelés keretében kibocsátott részvények megkeletkeztetése is lezárult. A részvényeknek az alkalmazandó tőzsdei szabályok által előírt kötelező tőzsdei bevezetésére azonban a vonatkozó tőzsdei bevezetési tájékoztató („Tájékoztató”) MNB általi jóváhagyásának hiányában mindezidáig nem került sor.

A Tájékoztató engedélyezésével kapcsolatos fejleményekről a Társaság mindeddig a jogszabályok által előírt kötelező közzétételek formájában tájékoztatta részvényeseit, illetve a tőkepiac szereplőit. A Társaság igazgatósága a tőkeemelések során kibocsátott részvények keletkeztetése óta folyamatosan azon dolgozott és dolgozik, hogy ezen részvények tőzsdei bevezetésére minél előbb sor kerüljön. Az elmúlt hónapok során a Társaság könyvvizsgálójával, pénzügyi- és jogi tanácsadóival, továbbá az érintett hatóságokkal folytatott egyeztetések alapján az igazgatóság azonosította azon lépéseket, amelyek a Tájékoztató engedélyezése és a részvények tőzsdei bevezetése kapcsán felmerült aggályokat elhárítják. Ezen jelentős mérföldkőre tekintettel az igazgatóság most olyan helyzetben van, hogy a Társaság részvényesei számára átfogó és megalapozott képet tud nyújtani mind a Tájékoztatót engedélyező határozat kiadása elhúzódásának okairól, mind a Társaság jelenlegi pénzügyi és vagyoni helyzetéről, mind a 2019. május 22-én és 2019. december 9-én elhatározott tőkeemelések keretében kibocsátott részvények tőzsdei bevezetése céljából megtenni tervezett lépésekről és azok várható időzítéséről.

„A részvények tőzsdei bevezetéséhez kapcsolódó intézkedési tervben szereplő egyes intézkedések (pl.: a tervezett tőkeleszállítás és kapcsolódó alapszabály-módosítás) a közgyűlés kizárólagos hatáskörébe tartoznak, így azok elfogadásához közgyűlési döntés szükséges. Noha az intézkedési terv egyéb elemei hatáskörileg az igazgatósághoz tartoznak, fontos azok közgyűlés elé terjesztése a közgyűlés támogató tudomásulvétele érdekében tekintettel arra, hogy az intézkedések egy egységes intézkedési terv részét képezik.” – mondta Bodzási Gergely a Delta Technologies Nyrt. Igazgatóságának gazdasági ügyekért felelős tagja.

„Az intézkedési terv alapján is látható, hogy a második tőkeemelésből származó 125 millió darab részvény jogi helyzetének rendezését, ideértve a tőzsdei bevezetést, egy hosszabb cégjogi intézkedési sorozat előzi meg. Ennek tükrében döntöttünk úgy, hogy a két bevezetési folyamatot külön választjuk, és a csődegyezségben érintett részvényeseink érdekeit szem előtt tartva az első tőkeemelésből származó részvények mielőbbi bevezetésére koncentrálunk. A jelenlegi helyzetben reális esélyt látunk arra, hogy ez a közeli jövőben megtörténhet.” – tette hozzá Csontos Zoltán, a Delta Technologies Igazgatóságának elnöke.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR