Vírushelyzetben is eredményesen zárult a hazai rendszerintegrátor, a Delta Technologies 2020-as éve
2021.01.26.
2020 utolsó hónapjai több szempontból is mérföldkövet jelentettek a vezető hazai rendszerintegrátorok közé számító Delta Technologies Nyrt.-nek. Az alábbiakban Csontos Zoltán, az igazgatóság elnökének összefoglalója olvasható.

A 2020-as év – elsősorban a globális koronavírus-járvány miatt – rendkívüli, a társadalomra és a gazdaságokra, valamint a hazai informatikai piacra is jelentős hatást gyakorló év volt. Ahogy arról a október 30-i közgyűlésen is nagyrészben már beszámoltunk, egy kihívásokkal teli üzleti évet tudhatunk magunk mögött. Mindezek mellett elkötelezettek vagyunk továbbra is amellett, hogy vállalat üzleti stratégiájában szereplő céljainkat megvalósításuk. Ennek megfelelően sikerült több területen is együttműködési megállapodásokat kötnünk, illetve számos üzleti sikerről is beszámolhatok. Mindezek mellett pedig komoly erőforrásokat mozgattunk meg annak érdekében, hogy konszolidálni tudjuk a tőkepiaci jelenlétünket. A céljaink megvalósítása érdekében több körben is változtattunk a menedzsment összetételén is, illetve az idei évben kiemelt szerepet kapott a társadalmi felelősségvállalás is a társaság életében.

 

1. Szerződések, projektek

A Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a Delta Systems Kft. 2020 novemberében és decemberében is számos rendszerintegrátori megbízást nyert el nagyvállalati, valamint államigazgatási ügyfeleitől, több projektet indított:

  • Megkezdődött a Vodafone Magyarországgal közösen elindított okos tanterem koncepció megvalósítása, több tanterem létrehozására is kaptak megrendelést az együttműködő felek a közoktatásból.
  • Decemberben az 5G és az Ipar 4.0 területén kötött stratégiai együttműködési megállapodást a Vodafone és a Delta Systems Kft.
  • A Paks II. Zrt. részére Microsoft Sharepoint infrastruktúrát, illetve ahhoz tartozó felügyeleti rendszert tervezett, épített fel és vezetett be a társaság, valamint adatmigrációs feladatokat is elvégzett. A Microsoft SharePoint a Microsoft által, elsősorban vállalati felhasználásra, csoportmunka támogatására, fájlok megosztására és weboldalak közzétételére kifejlesztett szoftvercsalád. A projekt a tavalyi év végéig sikeresen meg is valósult.
  • A Pest Megyei Kormányhivatal szigetszentmiklósi telephelyén szerverszobát építhet a Delta Systems Kft. Az ügyfél számára kiemelten fontos az IT-infrastruktúra lényegében folyamatos rendelkezésre állása és a magas szintű adatbiztonság, ezért a termet teljeskörű fizikai védelmi rendszerrel látja el a társaság. Ennek része többek között a teljes aktív és passzív elektromágneses védelem, a redundáns, biztonsági alternatívával ellátott energiaellátó és hűtési rendszerek, valamint a beléptető rendszer.
  • Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) részére szerverrendszert épített ki a társaság, vezető nemzetközi hardver- és szoftvergyártók termékeinek integrálásával és testre szabásával, amely magas biztonsági fokkal képes ellátni a szükséges adatmentési funkciókat is.
  • A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság pályázatán georedundáns – földrajzilag több, egymástól független helyen található – szerver- és adattároló infrastruktúra kiépítésének jogát nyerte el a Delta Systems Kft. A folyamatban lévő projektben a társaság feladata a szerverek és tárolóeszközök leszállítása, azok beüzemelése a hivatalos gyártói követelményeknek megfelelően, a rendszer integrálása, valamint ahhoz kapcsolódó szolgáltatások biztosítása.

A Delta Technologies Nyrt., mint hazai rendszerintegrátor meghatározott stratégia mentén 2021-ben is folytatja az üzletfejlesztést. Számos ígéretes tárgyalási folyamat indult el a tavalyi év végén, többek között 5G-hálózatokkal és Ipar 4.0-val kapcsolatos területeken, vezető telekommunikációs nagyvállalatokkal, illetve gyártással foglalkozó cégekkel egyaránt.

 

2. A tőkepiaci jelenlét konszolidálása

Amint az a legutóbbi közgyűlésen is elhangzott, 2020-ban a hatósági és bírósági eljárások jelentős részét konszolidáltuk. Több hónapos munka folyt a tőzsdére bevezetni kívánt részvényekkel kapcsolatos kibocsátási tájékoztató összeállításán és többszöri kiegészítésén is, két tőkepiac-specialista ügyvédi iroda és vezető pénzügyi tanácsadó cégek közreműködésével. Bár az MNB decemberben elutasította a tájékoztatót, a társaság továbbra is elkötelezett a részvények tőzsdei bevezetése mellett.

 

3. A rendszerintegrátor vállalat menedzsmentje

A Delta Technologies Nyrt. igazgatóságának összetétele a múlt év végére megújult. A kiegészült testület célja, hogy a tőzsdei vállalat tevékenységének leginnovatívabb területeire építve, a jelenlegi portfólióját bővítve megőrizze helyét a vezető rendszerintegrátorok között.

A Delta Systems menedzsmentjéhez új vezetők csatlakoztak, akik hazai nagyvállalati, illetve multinacionális szakmai háttérrel rendelkeznek.

 

4. Társadalmi felelősségvállalás és digitális oktatás

A Delta Technologies Nyrt. elkötelezett amellett, hogy lehetőségeihez képest minél szélesebb körű támogatást nyújtson azokon a társadalmi területeken, ahol a legnagyobb szükségét érzi. Az ünnepek előtt a debreceni önkormányzattal közösen juttattunk el több osztálynyi hátrányos helyzetű gyermek számára tableteket, amelyekkel ők is csatlakozhattak a digitális oktatáshoz.

Bár a 2021-es év is rendkívülinek ígérkezik, mi a Delta Technologies-nál készen állunk a kihívásokra, és arra, hogy a stratégiai irányvonalak mentén tovább építsük tőzsdei vállalatunkat. Ennek fontosabb lépéseiről a továbbiakban is tájékoztatjuk a Tisztelt Befektetőket és a piacot, a BÉT és az MNB közzétételi felületein, honlapunkon, valamint a sajtón keresztül.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR