Egyedülálló Ipar 4.0 kompetenciával erősít a Delta Technologies
2021.02.12.
A közelmúltban jelentette be a Delta Technologies Nyrt., hogy a 100 százalékos tulajdonában álló Delta Software Technologies Kft. által megvásárolt, az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó technológiákban élenjáró TMTN Factory Kft. a jövőben Delta Automation Kft. néven folytatja tovább tevékenységét. A tranzakció és az integráció részleteiről Pongrácz Bálinttal, az Ipar 4.0-ás vállalat alapítójával és ügyvezetőjével, valamint Pércsi Leventével, a Delta Technologies igazgatóságának tagjával beszélgettünk.

Mi volt a kiváltó oka a tranzakció megkötésének?
PL: A Folyamatosan keressük és vizsgáljuk azokat a lehetőségeket, amelyek révén a Delta Technologies Nyrt. erősítheti pozícióját a hazai informatikai piacon. A 2020-ban publikált üzleti stratégiánkban kifejtettük, hogy a társaság a jövőben nagy hangsúlyt fektet az Ipar 4.0-ás megoldásokra, azzal a céllal, hogy megszerezze a szegmens piacvezető pozícióját. A piac monitorozása során találtunk rá a TMTN Factory Kft.-re, és határoztuk el, hogy tárgyalásokat kezdeményezünk a megszerzésére.

Mi volt ezzel a Delta Technologies Nyrt. célja?
PL: Az Ipar 4.0-ás vállalat és annak ügyvezetője, Pongrácz Bálint ezen a területen egyedülálló kompetenciákkal rendelkezik, legyen szó automatizációról, szenzorikáról, robotikáról vagy egyéb kapcsolódó területekről. A tranzakció célja tehát egyértelműen az volt, hogy hozzájáruljon a Delta szaktudásának bővítéséhez, szakmai pozíciójának megszilárdításához.

Pongrácz Bálint a Delta Systems Kft. munkavállalójaként is tevékenykedik.
PB: Valóban, immár negyedik hónapja vagyok alkalmazott a társaságnál. A Delta már az alkalmazásom előtt is érdeklődött a cégem felvásárlása felől, és tekintettel arra, hogy a társaság az ország egyik vezető rendszerintegrátora komoly háttérrel, erőforrásokkal és meggyőző track recorddal, így szívesen bólintottam rá az együttműködésre. A cég a SICK AG hivatalos szerződött rendszerintegrátor partnere, ebből adódóan sokrétű automatizációs kihívással találkoztunk rögtön az első időszakban. Kezdő vállalatként ugyanakkor véges kapacitást tudtunk mozgósítani, ami az üzleti érdekeket szorította háttérbe. Ezzel együtt hamar világos volt az is, hogy a Delta Technologies Nyrt.-vel nagyon hasonló módon gondolkodunk az ipar legújabb vívmányairól, így számomra nem volt kérdés, hogy a legelőnyösebb együttműködési formát választottuk.
PL: A Delta Technologies Nyrt. Pongrácz Bálint alkalmazásával tulajdonképpen kompetenciát akvirált. A Delta számára fontos célkitűzés volt, hogy egy Ipar 4.0-ban jártas szakemberrel erősítsük csapatunkat, és Bálint cége ezzel a területtel foglalkozik, így kézenfekvő volt, hogy mind Bálintot, mind a céget örömmel fogadná soraiba a Delta. A Bálint által említett partnerség és az ehhez kapcsolódó tudás, gyártói támogatás szilárd alapját tudja adni a kitűzött stratégiánk megvalósításának. A SICK elismert és élenjáró képviselője az ipari érzékeléstechnológiának és gépbiztonságnak, amely területek pedig megkerülhetetlenek egy kompetens Ipar 4.0 területen működő rendszerintegrátornak.

Miért volt előnyös a vállalatnak a Delta Technologies Nyrt.-hez való csatlakozás?
PB: Amint az a cégadatokból is látható, az Ipar 4.0-ás társaság még fiatal vállalkozás. Az eredeti elképzelésem az volt, hogy egy olyan céget építek, amely jókora szeletet hasíthat ki az Ipar 4.0 megoldások hazai kivitelezésének tortájából. Ugyanakkor induló vállalkozásként nehéz érvényesülni egy olyan piacon, ahol a bejáratott, évtizedes üzleti kapcsolatok dominálnak. A Delta elköteleződése és 33 éves informatikai múltja megadja azt a cégnek, amivel még nem rendelkezett: a térnyeréshez szükséges stratégiai kapcsolatokat és a piaci igényeket messzemenőkig kielégítő tailor-made megoldások kifejlesztését. Delta Automation Kft-ként és az Nyrt. részeként minden lehetőségünk megvan arra, hogy sikerre vigyük az eredeti terveket.

Hogy fog beilleszkedni a Delta Technologies Nyrt. szervezetébe a társaság?
PL: Már az akvizíciós tárgyalások során külön csapat foglalkozott az integráció kérdésével, és úgy látjuk sikeresen zajlanak az integrációs folyamatok. Céljaink között egyaránt szerepel az innovációhoz, az üzleti körülményekhez való alkalmazkodáshoz szükséges rugalmasság biztosítása a leányvállalatnak, ezért minden ehhez szükséges eszközt megadunk. Igyekszünk minél több – pénzügyi, jogi, adminisztratív – terhet levenni a válláról, hogy a cég a szakmai munkával foglalkozhasson, amelyhez igazán ért.

Mik a tervek a jövőre nézve?
PL: A jövőbeli terveink nagymértékben összecsengenek a Bálint által az Ipar 4.0-ás vállalat számára kitűzött üzleti célokkal. Az a szándékunk, hogy Bálint szakmai tapasztalataival még erősebbé válva, akár teljesen egyedi és nóvum megoldásokra képesen, ügyfeleink igényeire szabott új megbízásokat szerezzünk az Ipar 4.0 területén. Ezek által növeljük referenciáink számát, beindítva azt a spirális folyamatot, amelynek a végén az ország egyik vezető Ipar 4.0-ás kivitelezőiként hivatkozhatunk a Delta Technologies-ra.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR