Vékonykliens munkaállomásokkal támogatja a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést
2021.11.26.
A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények digitális felzárkóztatására. Ezen törekvés mentén a társaság leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Delta Informatika Zrt-vel közösen összesen 1 000 darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Debreceni Szakképzési Centrum eszközparkjának fejlesztéséhez.

Az eszközök átadására a Debreceni Szakképzési Centrumban került sor. Az ünnepélyes rendezvényen Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója, Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja, dr. Barcsa Lajos a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum igazgatója, valamint dr. Barcsa Lajos alpolgármester úr is részt vett.

Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója az eseményen elmondta, a társaság elkötelezett az oktatási intézmények digitális felzárkóztatása mellett, Debrecen városával pedig évek óta szoros együttműködést folytat ennek mentén. Hozzátette, a Debreceni Szakképzési Centrum jelentős szerepet tölt be abban, hogy a várost immár a közép-kelet-európai régió egyik központjaként emlegetik – bízik benne, hogy a társaság az átadott vékonykliensekkel hozzá tud járulni ahhoz, hogy az intézmény által biztosított képzési minőség még magasabb legyen.

A Debreceni Szakképzési Centrum kerettantervében kulcsfontosságú tényező a digitális kultúra meghonosítása annak érdekében, hogy diákjaik a 21. századi munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő tudással gyarapodjanak. Ezen ambícióval áll összhangban a Delta által adományozott, összesen 1000 darab HP gyártmányú vékonykliens munkaállomás.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja hozzátette, az új szakképzési törvény és a Szakképzés 4.0 stratégia megteremtette azt a jogi környezetet, amelynek köszönhetően magas színvonalú szakemberképzés valósulhat meg. A stratégia alapja három pilléren nyugszik: fontos, hogy a diákok vonzó környezetben, naprakész tudással rendelkező oktatóktól tanuljanak és számukra karrierlehetőséget jelentsen a szakképzés. A vonzó környezet akkor tud megvalósulni, ha megfelelő az infrastruktúra, a tanulók jó minőségű, korszerűen felszerelt tanműhelyekben sajátíthatják el választott szakmájuk alapjait. A Delta eszközei ezen cél elérését támogatják.

Az eseményről a dehir.hu videóriportot készített, amely ezen a linken megtekinthető.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR