Közgyűlést tartott a Delta Technologies
2021.10.29.
A közgyűlés a társaság éves beszámolóit is elfogadta
Megtartotta éves rendes közgyűlését a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett informatikai holdingtársaság, a Delta Technologies Nyrt. A közgyűlés minden napirendi pont – többek között a társaság előző üzleti évre vonatkozó üzleti beszámolói és a Delta Services Kft. tervezett akvirálása – esetében jóváhagyólag döntött, így folytatódhat a társaság stratégiai célkitűzéseinek megvalósítása.

Több mint 13 milliárd forintos árbevétel

A közgyűlés elfogadta a társaság 2020. július 1-től 2021. június 30-ig tartó periódusra vonatkozó egyedi és konszolidált éves beszámolóit.

Ennek alapján a társaság árbevétele közel 13,3 milliárd forintot tett ki az előző üzleti évben, amely jelentős növekedést jelent az ezt megelőző üzleti évben, a 2020. január 1-től 2020. június 30-ig tartó időszakban elért, mintegy 2,6 milliárd forinthoz képest. Igaz ebben az időszakban a Delta Systems Kft még csak részben – március 1-től – volt a Delta Technologies Nyrt. leányvállalata.

Bodzási Gergely, a Delta Technologies Nyrt. gazdasági ügyekért felelős igazgatósági tagja elmondta a beszámolók kapcsán, a társaság üzleti tevékenységének meghatározó részét végző Delta Systems EBITDA értéke mintegy 708 millió forintot tett ki az előző üzleti évben.

A Delta Technologies éves rendes közgyűlésének a hazai tőkepiaci kibocsátók megszokott gyakorlatától eltérő időzítése is a társaság eltolt üzleti év szerinti működéséből adódik – a társaság számára a 2020. július 1-től 2021. június 30-ig tartó időszak jelenti az előző, immár lezártnak tekinthető üzleti évet. Mivel a tőzsdei társaság üzleti tevékenységének meghatározó részét legnagyobb, 100 százalékos tulajdonú leányvállalata, a Delta Systems Kft. végzi, a társaság pénzügyi helyzetét illetően a konszolidált éves beszámoló tekinthető mérvadónak.

Tovább bővülhet az Nyrt. leányvállalatainak száma

Támogatását fejezte ki a közgyűlés a Delta Services Kft. tervezett akvirálása kapcsán is. A tranzakció keretében a Deltagroup Holding Zrt. a társaság legnagyobb leányvállalata, a Delta Systems Kft. számára értékesítené az elsősorban IT üzemeltetési- és szervizelési, helpdesk, valamint irodatechnikai és vizuáltechnikai szolgáltatásokat biztosító Delta Services Kft-t.

Az igazgatóság tájékoztatta a részvényeseket, hogy megítélésük szerint a tranzakció számos aspektust tekintve előnyös, hiszen a Delta Services kiterjedt, blue chip gyártói partnerhálózata, jelentős tapasztalata és referenciái révén jelentősen elősegítené a társaság stratégiai célkitűzéseinek megvalósítását, különös tekintettel a piaci pozíció megerősítésére. A Delta Services független pénzügyi, adózási és jogi átvilágítása, valamint cégértékelése elkészült a 2020.06.30-as beszámolóra vonatkozóan, a 2021. június 30-ig tartó pénzügyi év adatainak vizsgálata folyamatban van.

Csontos Zoltán, a Delta Technologies igazgatóságának elnöke elmondta, az elmúlt hónapokban számos fontos mérföldkövet tudhat maga mögött a Delta Technologies – ilyen a 2019 májusában kibocsátott részvények tőzsdei bevezetése vagy a 2019 decemberében kezdeményezett tőkeemelés megvalósítása érdekében összeállított intézkedési terv végrehajtásának megkezdése. A további tervezett lépések, például a Delta Services megvásárlása szintén ide sorolható – hozzátette, meggyőződése, hogy a tranzakció jelentősen elősegíti a további növekedést, illetve a már meglévő fundamentumok erősítését.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR