Debrecen digitális oktatását támogatja a Delta
2020.12.08.

A Delta Systems Kft. több osztálynak elegendő tabletet adományoz Debrecen Város Önkormányzatának

A Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló Delta Systems Kft. több osztály számára elegendő tabletet adományoz a debreceni önkormányzatnak, amivel a térségben élő hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatását szeretné elősegíteni, hogy ők is részt tudjanak venni az online oktatásban a pandémiás időszak alatt. A társaság évek óta jelen van a városban, több sikeres kutatás-fejlesztési projektet zártak sikerrel a Debreceni Egyetemmel közösen.

Hátrányos helyzetű gyermekek digitális felzárkóztatásában működik közre a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. 100 százalékos tulajdonában álló leányvállalata, a Delta Systems Kft. Az ország egyik vezető rendszerintegrátoraként ismert társaság több osztály számára elegendő mennyiségű tabletet adományoz a Debrecen Város önkormányzatának javára, amelyek a térségben élő, nehéz anyagi körülmények között felnövő gyerekek online oktatásba történő bekapcsolódását segítik elő.

A Delta Csoport évek óta jelen van Debrecen városában, és több K+F projektet is megvalósított már a Debreceni Egyetemmel együttműködésben.

Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezetője elmondása szerint a Delta számára kiemelt jelentőségű a Debrecen városával való együttműködés, amely már évek óta sikeresen működik. A Debreceni Egyetemmel végzett kutatások mellett törekednek az önkormányzattal is a jó kapcsolat ápolására, ezért szerettek volna ott segíteni, ahol a legnagyobb a szükség. Az ajándék tabletek révén így sok olyan hátrányos helyzetű gyermek is bekapcsolódhat az online képzésbe, aki számára korábban ez a lehetőség nem volt elérhető. A társaságnál bíznak a sikeres együttműködés folytatásában.

Barcsa Lajos Debrecen gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere elmondta, hogy az önkormányzat mindent megtesz annak érdekében, hogy a nehéz helyzetbe került családokon segítsen a pandémia időszakában. Ezt szolgálja a támogatók segítsége is, a Debrecen Város Segélyalap, a Debreceni Karitatív Testület által biztosított csomagok, a telefonos információs vonal. Kiemelte, hogy örömtelinek tartja, hogy vannak olyan cégek is, amelyek a társadalmi felelősségvállalásban szerepet vállalnak. A Delta segítségével olyan fiataloknak tudnak így segíteni, akik az online oktatással az ehhez szükséges megfelelő eszközök hiányában nehezen tudtak megbirkózni. Az alpolgármester megköszönte a Delta támogatását és biztosította a céget arról, hogy az eszközök jó helyre fognak kerülni.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR