Új „tickert” kaptak a Delta Technologies részvényei
2020.03.30.
Új részvényazonosítót kapott a Delta Technologies Nyrt., aminek értelmében a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett társaság részvényárfolyamának alakulása a mai naptól „DELTA” tickernév alatt követhető nyomon. További fontos lépés a vállalat életében, hogy a KELER Zrt. megkeletkeztette a részvényeket, így a Deltagroup Holding Zrt. a tőzsdei társaság nagytulajdonosává vált.

Március 27-i hatállyal az „ESTMEDIA” tickernévről „DELTA” tickernévre módosult a Budapesti Értéktőzsdén a Delta Technologies Nyrt. részvényazonosítója, összhangban a tőzsdei vállalat nevét, székhelyét és igazgatósági tagjait érintő változásokkal, amelyeket a Fővárosi Törvényszék március elején jegyzett be. A ticker kód vagy név, amely egy adott tőzsdei részvény részvényjegyzékén használt, jellemzően betűkből és/vagy számokból álló egyedi azonosítója, a befektetői tájékozódást segíti.

Ugyancsak a mai nappal, 2020. március 27-én a KELER Zrt. megkeletkeztette azt a 125 millió darab részvényt, amelyekkel a Deltagroup Holding Zrt. a Delta Technologies Nyrt. – korábbi nevén Est Media Nyrt. – nagytulajdonosává vált. Az alaptőke-emelés annak a tranzakciónak képezte a részét, amellyel a hazai informatikai holding, a Delta Csoport a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Est Media – új nevén Delta Technologies Nyrt. – főrészvényesévé vált, és amellyel a tőzsdei cég tulajdonába került a Delta Systems Kft., ami a Delta Csoport rendszerintegrációval foglalkozó leányvállalata.

„A mai nap fontos mérföldkő mind a Delta Csoport, mind a befektetők szempontjából. A mai nappal váltunk hivatalosan is a tőzsdei cég főrészvényesévé, és már az nyrt. neve és arculata is mindenhol egy új korszakot tükröznek. A Delta Csoport komoly erőbefektetéssel dolgozik tőkepiaci jelenlétének további erősítésén, és a koronavírus miatt felgyorsult vállalati digitalizációs folyamatokból is ki akarjuk venni a részünket” – mondta el Bártfai Zsolt, a vállalat tulajdonosa és menedzsmentjének tagja.

További fontos változás a Delta Technologies Nyrt. életében, hogy változott a tőzsdei vállalat befektetői kapcsolattartója: a tisztséggel járó feladatokat március 27-től Kövesdi Péter, a Delta Csoport kontrolling igazgatója látja el. Ugyancsak megújult a vállalat honlapja. A honlap címének megváltoztatása a közgyűlés hatáskörébe tartozik, ezért az új webes felület egyelőre a https://deltatechnologies.hu/ címen érhető el.

Általános jelentkezés

[contact-form-7 id="239014"]

Kérdése van?

Írjon nekünk!

Popup

Formátum: 063012345678

GDPR